2019-01-26 40 瀏覽
我真係幾喜歡這間bar.  以前成日好想搵到一間可以周不時就黎坐下,一個人黎又好,同埋朋友黎又好,根據唔同既心情,享受唔同既酒。我諗最主要係我本身最鐘意cocktails,而這𥚃真係有好多唔同既特調酒,個調酒師又好,所以令到我好想再返黎吧。我唔係一個late person, 所以好早就去到了,haha around 7pm.  一入到去坐低,個調酒師就過黎同我介紹一下有咩酒。其實我唔係成日飲所以都唔係好識,不過佢好有耐性咁問我鐘意啲咩味既,咩感覺的,就推薦左幾款俾我。佢話London to Tokyo 同埋 Silk Road 都好popular 好多人會喜歡,我第一次黎又唔識揀就他說甚麼就甚麼吧。我同我朋友一人叫左一款。一上枱就覺得佢擺杯擺得好靚,有好多生果在上面,個杯都好有民宿特色,令我諗起澳洲aboriginal,而我個fd話佢諗起韓國濟州。這兩杯果味同甜品balance, 酒唔會太濃,都幾啱哩個時間飲。放工想飲返幾杯,我地其實未食野就過黎了,所以佢話好肚餓,咁我地就叫左少少小食,有Grilled chicken, beef and potato wedges.   全部都燒得

放工想飲返幾杯,我地其實未食野就過黎了,所以佢話好肚餓,咁我地就叫左少少小食,有Grilled chicken, beef and potato wedges.   全部都燒得唔錯,唔會太乾,個薯角都好粗好多薯肉,皮亦夠香脆。

間bar唔算太大,但坐得好舒服,時間尚早所以唔會逼,但都keep住有人。到九點幾十點就滿場 (即係我地走既時候),氣氛就完全不一樣。而我地就幾享受兩個人坐得舒舒服服,靜靜咁傾計既時光,啲bartender又唔會趕你,得閒埋黎傾幾句,都好開心,人又好nice.

飲完第一杯都未傾完計,就諗住飲多杯好了

當然繼續叫bartender介紹啦,今次佢介紹既兩杯相對頭先的係feel到更強既酒味,循逐漸進haha, 選得不錯。
左邊那杯我見佢有加到奶,口感較creamy。而右邊那杯就係我叫的,比起頭先的佢係屬sour一點,都好有果香。不過我忘了叫咩名><唔記得左影嗰頁既menu.  但同樣地,佢杯杯都好靚,又飲得,又睇得!

小食食曬後,依然想搵啲野咬一下,就問下個靚仔bartender有無nuts, 問佢要不要收費,佢話一時時啦,見我地女仔就今次唔駛喎~ hm...所以我都唔知平日要不要收費架。

其實佢俾我地既時候係好滿的,不過我地食左一半先記得要影相。

整體來說我地都好enjoy這一晚,由餐廳環境,到食物,cocktails, staff, music, 全部都好滿意。尤其是cocktails, 平日好容易揀中啲好藥水味的,但今次我地兩個人叫左4杯,4杯都好好😳對此我地都好有驚喜。值得再來!感覺佢其實cocktails都好值得一試!