2022-05-24
5月20號,今晚諗住同仔仔出去食餐飯慶祝520,而我同佢都好鐘意食西餐,聽我朋友介紹位於葵芳滙2樓嘅一間西餐Brilliant Cooking 幾好食,我自己都上社交平台 search過,見佢有個餐牌叫「響宴」,總共有六度菜,賣相吸引同精緻,於是我就同仔仔嚟試吓。另外我地再order咗一個豬手第一度係鵝肝,配上一塊多士,兩者都有種炭燒嘅香味,非常香口第二度嚟嘅係蠔湯,一上枱就望見個賣相已經好吸引,湯嘅味道好鮮甜,好有蠔味,係一個驚喜!第三度菜大廚就編排咗豬手俾我地,外皮炸到好脆卜卜,裡面肉質就好滑溜,口感一流第四度菜係銀鱈魚,大廚用咗一塊朴葉卷住塊銀鱈魚,配上佢自家秘製醬汁,味道香濃可口。第五度係帶子,大大粒啖啖肉,配上蟹糕汁,鮮甜指數爆表!第六度就有得揀黑毛豬定牛板腱,我地就兩樣都有試,牛板腱就牛味香濃,好有口感,而黑毛豬就油香好重,食落一啲都唔鞋,仔仔第一次食話好好食!最後一個係甜品,tiramisu配榛子雪糕,雪糕唔會太甜,tiramisu就好有酒香味。食完真係大滿足呀,呢度服務態度好nice之餘,個經理仲好攪笑同友善,食完成餐飯覺得有質素之餘,環境又坐得好舒服,食物賣相仲好啱打
第一度係鵝肝,配上一塊多士,兩者都有種炭燒嘅香味,非常香口
第五度係帶子,大大粒啖啖肉,配上蟹糕汁,鮮甜指數爆表!
最後一個係 甜品,tiramisu配榛子雪糕,雪糕唔會太甜,tiramisu就好有酒香味。
食完真係大滿足呀,呢度服務態度好nice之餘,個經理仲好攪笑同友善,食完成餐飯覺得有質素之餘,環境又坐得好舒服,食物賣相仲好啱打咭tim,下次都會同朋友試埋其他嘢。