2014-12-29 577 瀏覽
星期六長週放半晝唔知食咩好,今朝早餐先食左個勁 heavy 腸蛋沙嗲牛出前一丁乍,lunch 食個麵算。又費事落大埔食,食完又要再搭車返屋企,上水食啦。珍苑又執左,上 open rice 睇吓有咩好野食,見食評唔錯,先試街市林德記啦。想試魚蛋點知賣晒,四眼姐姐一再強調有大細碗之分,我最初諗住食細碗再加個淨餸架,既然無魚蛋,咁食大碗囉。姐姐嬸嬸婆婆都熱情有禮地招待,讚。牛腩伊麵大走蔥再加腩汁,多謝 HKD33 蚊,合理價錢。飲啖湯先,香濃柱喉牛腩味,清甜非常,同琴晚學記堅係天堂與地獄!試埋自家秘製辣椒油先,係紅色有辣椒肉嗰種,大大啖送入口!矣?好特別,辣中帶酸甜味道,好開胃!又黎狂撈辣椒油加爽彈伊麵,正!

牛腩伊麵大走蔥加腩汁
辣椒油