韓屋

Hanook Korean Restaurant
2020-07-05 107 瀏覽
小編係呢間餐廳搵到韓國🇰🇷的味道 真係唔係講笑🤭 不枉我們排到9點都要食到佢 Haha~太誇張🤪 店舖的面積唔算大 所以要俾D耐性等下 餐牌主要係以湯品🍲為主 有時天氣太熱 無咩胃口 就咁飲湯都係一個唔錯的選擇 款式唔多 啱晒有選擇困難症的朋友😜⁣⁣⁣⁣1. 泡菜餃子王 & 招牌餃子王 🥟($15/隻)⁣⁣入到餐廳見到 每張枱每人都叫一籠餃子🥟 屬於必點的item😎皆因皮薄餡靚 而且脹卜卜又大粒 所以好吸睛 餡料包含有好多蔬菜🥬,粉絲同肉🥩 如果多人食 可以一人叫一款share 食 咁就試到唔同口味😋⁣ ⁣⁣2. 牛排骨湯🐮🍜 ($138)⁣⁣呢款簡直係佢地個on.1 招牌菜 湯有好濃郁的牛味🐮 完全無味精 飲完都唔會覺得口渴 而牛肉已經熬到淋晒 接近入口即融 裡面會少少水晶粉 可以增加飽肚感 如果再覺得唔夠 可以再加素麵 下次想試埋個人蔘雞湯🐔 好似好吸引❤️❤️⁣⁣⁣⁣3. 炒豬肉石錮芝士拌飯🐷🧀 ($128)⁣⁣同一般韓國餐廳的拌飯一樣 面頭放左五顏六色的蔬菜絲🥬🥦和豬肉 撥開D配料先發現到有亮點 原來佢地D飯係紅米糙飯 即刻覺得成個飯好健康💪🏻 加埋個辣醬同芝士更加惹味 咁健康 食
泡菜餃子王 & 招牌餃子王

1. 泡菜餃子王 & 招牌餃子王 🥟($15/隻)⁣⁣
牛排骨湯

2. 牛排骨湯🐮🍜 ($138)⁣⁣
炒豬肉石錮芝士拌飯

3. 炒豬肉石錮芝士拌飯🐷🧀 ($128)⁣⁣
同一般韓國餐廳的拌飯一樣 面頭放左五顏六色的蔬菜絲🥬🥦和豬肉 撥開D配料先發現到有亮點 原來佢地D飯係紅米糙飯 即刻覺得成個飯好健康💪🏻 加埋個辣醬同芝士更加惹味 咁健康 食多左都唔驚啦🤣⁣⁣
拌飯餃子

4. 拌飯餃子🥟 ($78/5隻)⁣⁣
除左蒸餃外 佢地都有煎餃 本身想食龍蝦個款 出名但賣晒😭 店員就推介左呢款俾我地 餃子煎到好香口 色澤金黃🌕 咬落去脆卜卜 但唔油膩 而且大大隻 饀料好飽滿 入面有飯🍚蘿蔔粒🥕 再配埋佢地特製的醬汁 酸酸辣辣好開胃🌶️對於平時鍾意食餃子既人 可以一試 因為比較特別⁣⁣
題外話/補充資料: 建議早少少去 夜晚好多款餃子都售罄🤷🏻‍♀️⁣⁣
2020-06-18
泡菜餃子王 & 招牌餃子王