2020-09-27
1914 瀏覽
疫情下,今日同屋企嚟食晚餐。無叫套餐(散叫)。食物質素只係一般,份量偏少,而且價錢絕不便宜。 CP值極低。 唔會有下次。 今晚點咗:燒鵝拼燒腩仔 - 得幾件燒鵝,骨多肉少。花尾龍躉二食 - 炒球份量少、欖菜蒸頭腩個碟超大,更加顯得份量少。咕嚕蝦球 - 啲蝦連埋粉漿炸起都仲細過咕嚕肉海皇什菜煲 - 所有菜都淋哂。唔好意思,沒有相片提供,因為見到碟餸都無咩心機,唔想影。客唔多都仲要追單啲菜先嚟齊。不過環境及侍應服務尚可。非常認同對上一位嘅評語“搵笨,無下次”。用相同價錢,可以有好多選擇,一定會好過呢間。 最後一提,出到櫃面比錢,已講咗2之用Paywave,收錢阿姐又話唔係咁拍卡。問佢咗應該點,搞嚟搞去先話以為係Wechat Pay,一句唔好意思都無。等佢出到張單,擺係櫃面又唔出聲,仲問我地等咩?我只好同佢講,如果我做收錢,收錢後會雙手遞張單比客人,同埋同客人講聲,“多謝哂,比番張單你”。 唔會咁樣對客人。之後收錢阿姐仲想駁,我真係無佢咁好氣。
今晚點咗:
燒鵝拼燒腩仔 - 得幾件燒鵝,骨多肉少。
咕嚕蝦球 - 啲蝦連埋粉漿炸起都仲細過咕嚕肉
海皇什菜煲 - 所有菜都淋哂。
唔好意思,沒有相片提供,因為見到碟餸都無咩心機,唔想影。
客唔多都仲要追單啲菜先嚟齊。
不過環境及侍應服務尚可。
非常認同對上一位嘅評語“搵笨,無下次”。
用相同價錢,可以有好多選擇,一定會好過呢間。
之後收錢阿姐仲想駁,我真係無佢咁好氣。