2011-12-04
平時pass-by 多, 今次終於一試Tea time 2:30pm 開始, 黎到都要排下隊先有位踏入12月, landmark已經怖滿了聖誕裝置等緊既時候傾下計、睇下聖誕裝置時間好快過諗住可以試多d 野, 點了個high tea set有3層, 分別有中式點心、鹹點同甜品最頂層係中式點心豪氣的鮑魚燒賣, 鮑魚爽口彈牙、肉質嫩、仲有兩條應該係魚翅既東東, 唔知真定假呢?! 不過唔知係咪掛住影相, 凍晒lower 左成個quality仲有蝦釀春卷, 脆卜卜晶瑩剔透既奶黃水晶包, 粉太厚、餡太粗糙, 而且凍晒結到一pat 野咁第二層有鹹點, 除左三文魚白方包片同越式粉卷有兩件, 其他只有一件而已三文魚白方包片細細舊好的式, 三文魚新鮮大片的卷成花形越式粉卷入面係爽口既蘿蔔絲, 太酸了無咩新意既兩款小食均用左吞拿魚做主角, 先有白方包卷; 再有蕃茄「盛載」仲有一個係鮮蝦芒果撻, 唔甜既最低一層就係甜品了, 好多款式第一時間食我最有期望既至愛英式鬆餅很體貼的offer 兩種味道既jam 同埋cream可惜幾體貼都敵不過欠佳既味道, 大失所望, 勁鬆散又立口失望過就不再有希望了… 繼續食埋剩下既
踏入12月, landmark已經怖滿了聖誕裝置
等緊既時候傾下計、睇下聖誕裝置時間好快過
諗住可以試多d 野, 點了個high tea set 有3層, 分別有中式點心、鹹點同 甜品 最頂層係中式點心 豪氣的鮑魚燒賣, 鮑魚爽口彈牙、肉質嫩、仲有兩條應該係魚翅既東東, 唔知真定假呢?! 不過唔知係咪掛住影相, 凍晒lower 左成個quality
仲有蝦釀春卷, 脆卜卜
晶瑩剔透既奶黃水晶包, 粉太厚、餡太粗糙, 而且凍晒結到一pat 野咁 第二層有鹹點, 除左三文魚白方包片同越式粉卷有兩件, 其他只有一件而已
三文魚白方包片細細舊好的式, 三文魚新鮮大片的卷成花形
越式粉卷入面係爽口既蘿蔔絲, 太酸了
仲有一個係鮮蝦芒果撻, 唔甜既 最低一層就係 甜品了, 好多款式
第一時間食我最有期望既至愛英式鬆餅
很體貼的offer 兩種味道既jam 同埋cream 可惜幾體貼都敵不過欠佳既味道, 大失所望, 勁鬆散又立口
失望過就不再有希望了… 繼續食埋剩下既士多啤梨撻、cheesecake、tiramisu 同埋一個應該係eldaflower 做既Mousse cake
其他甜品都係好普通, 無咩特別
隨set 仲有咖啡或茶 食完成個set 只覺得有d 搵笨, 完全食唔出水準
呢度睇黎只sell 名氣而已 之後朋友仔多叫了一客lemon tart
反而呢個dessert 比high tea set 既來得好味多了!!
鬆脆餅底配以甜酸適中既lemon 餡實在好rich 好有口感
為是日既high tea 劃上完美句點
食後感:小妹recommend 下午茶糕點+咖啡或茶都唔suggest 試 high tea set~