2017-03-20 1204 瀏覽
人生中最滿足莫過於有個口味接近一樣的朋友, 我超愛吃麻辣、水煮...好彩閨蜜同我口味一樣, 一講到食辣, 即時會心心眼😍去到麻辣派對門口已被裝潢吸引著, 有種浪漫神秘的感覺 - 花花牆紙配合昏暗燈光, 感覺好得意, 跟一般川菜店舖有所不同, 而且卡位甚多, 可以舒舒服服嘆川菜菜式分為幾個系列...🔥 水煮系列 - 水煮、酸菜、鮮椒🔥 香辣鍋系列 - 麻辣、黃燜🔥 酸辣鍋系列 - 泡椒、酸辣水煮系列自選組合 - 肥牛肉 - $58、水晶粉 - $28、田雞 - $68、高山娃娃菜 - $28、毛肚 - $38, 鍋內配有芽菜 & 魔芋大鍋一上枱, 好濃郁的辣味, 鍋面鋪滿辣椒乾、花椒等香料, 視覺效果好正! 配料份量十足, 一鍋絕對滿足到兩人份量, 配料將湯吸收後, 越食越麻, 仲覺得個咀有啲腫腫地😂, 越刺激越想繼續食食咁辣就當然要飲野解解辣, 蜜語水果茶 - $35, 貪佢咁大壺, 唔驚唔夠飲水果茶甜度適中, 仲可以食埋壺內水果 - 西瓜、奇貫果、蘭香籽...亦可以考慮食埋檸檬除咗一系列的辣鍋外, 口痕嘅我地仲叫咗份派對口水雞 - $68, 口水雞的辣味又跟水煮的辣有分別, 水煮偏麻

菜式分為幾個系列...

🔥 水煮系列 - 水煮、酸菜、鮮椒

🔥 香辣鍋系列 - 麻辣、黃燜

🔥 酸辣鍋系列 - 泡椒、酸辣

水煮系列自選組合

蜜語水果茶
除咗一系列的辣鍋外, 口痕嘅我地仲叫咗份派對口水雞 - $68, 口水雞的辣味又跟水煮的辣有分別, 水煮偏麻, 口水汁的辣味較突出, 雞件好入味, 食埋吸收了辣汁的花生, 簡直係錦上添花
派對口水雞
食到最後, 餐廳仲送上一個甜品 - 桂花冰粉解膩、解辣...超貼心呀!
桂花冰粉
水煮系列自選組合