2019-03-11 869 瀏覽
今日大除夕. 年年都係去食中餐. 今年試下搞搞新意思. 大除夕食西餐. 就去Frites啦. 上次去好黑.尤其係坐中間位置. 真係要開電話先望到個餐牌. 成日比隔離檯話. 今次坐邊位. 燈光好好多. 當然仍然係好黑.但係起碼可以唔使開電話囉.呢間Frites都去左最少七年.每次都係有揀靑口. 有麵包同埋薯條. 今次揀埋最後一隻冬蔭公汁. 其實唔算太辣. 唔太有味. 然後叫個生牛肉tata. 唔錯. 重有雞肉沙律. 當然有叫牛扒. 個牛扒都好食. 12OZ都可以食飽人. 因為又係有薯條. 重有叫左risotto. 反而呢個唔太出色. 我覺得太濕. 好似食糊仔咁. 最驚喜反而係個啤酒. 唸住叫黎玩下.但係加左玫瑰味反而更易入口.環境好好. 因為大除夕D人都走曬. 唔太嘈. 而且好快有位. 幾乎次次夜晚黎都唔使等位. 食物有一定水準. 下次會繼續黎. 不過唔會再叫risotto囉.

2019-02-04
慶祝紀念