3月1日, 某日經過, 見到呢間舖頭裝潢雅致, 好似一間摩登中食餐館. 點知入面賣既原來係雲吞麵, 蝦子撈麵, 仲要原來係沾仔記既new line, 裝修靚左但係價錢依然抵食, 所以入去一試!::: 墨丸米::: $14開頭見到成碗野唔算大碗白雪雪, 好似無乜味甘. 但係有成5粒墨丸, 食落爽口彈牙, 仲有d好細細粒既墨魚肉, 有咬口又有墨魚味. 米粉幼身但係幾硬淨唔會好碎. 整體都好唔錯~::: 蝦子牛肉撈麵::: $24主角來了~ 真係覺得呢個撈麵賣相一流!! 雖然麵的份量唔算多, 但係全都滲滿粒粒分明既蝦子. 麵都幾乾身, 鹼水味唔重. 牛肉好嫩好淋好新鮮~ 最好味係個湯. 真係好回味甘甜, 齒頰留香~ 原來用左d藥材去煲, 仲加左羅漢果~ 超有心機, 超讚~!! 楊記裝修靚, 價錢平, 食物用料正, 總括黎講係值得食完再食的港式麵舖!

::: 墨丸米::: $14

::: 蝦子牛肉撈麵::: $24