2024-01-12
小朋友同同學仔去咁玩,係好機會同老公拍拖行街食飯🙈路過見到依間西餐廳氣氛唔錯,仲有我最鍾意食嘅西餐❤️·頭盤·🍄焗芝士白松露薯蓉雙色蘑菇:重芝士味,蘑菇水份充足👍🏻🦀手作蟹餅配青瓜醬:煎得好香口,蟹肉一絲絲🥭香煎帶子配芒果莎莎:refresh 返口腔🙈帶子厚身鮮甜·沙律·🥗日式磯煮鮑魚冷豆腐沙律:2選1啲沙律,原隻磯煮鮑魚一啲都唔Un👍🏻·主菜·🥘西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯:西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯,一道色香味具全嘅地中海美食,絕對係食客嘅夢幻之選😍。首先,個海鮮嘅味道喺忌廉嘅包裹下悠然散發,每一粒米飯都黏住咗藏紅花嘅金黃色,猶如藝術品般嘅視覺享受🎨。辣肉腸爆香嘅辣味同藏紅花微微嘅苦香交織出難以抵擋嘅美味,令人一啖接一啖,愛不釋口。忌廉汁濃而不膩,緊緊裹著每一粒風味獨特嘅意大利飯粒,帶來層次分明而且富有深度嘅口感🍛。每啖嘅辣肉腸都充滿肉感,火候控制得恰到好處,香辣帶勁,完美融合入每一粒飯中,烹飪技術實在令人讚歎👏。你邊食邊可以感受到忌廉嘅豐厚同藏紅花嘅神秘,喺口腔裡面展開一場味覺嘅舞蹈💃。呢件菜品不僅僅喺味道上滿足咗我哋,仲成功喺食材嘅新鮮度上為我哋提供咗一份保證👍。結合西班牙
🍄焗芝士白松露薯蓉雙色蘑菇:重芝士味,蘑菇水份充足👍🏻
🦀手作蟹餅配青瓜醬:煎得好香口,蟹肉一絲絲
🥭香煎帶子配芒果莎莎:refresh 返口腔🙈帶子厚身鮮甜 ·沙律·
·主菜· 🥘西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯:西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯,一道色香味具全嘅地中海美食,絕對係食客嘅夢幻之選😍。首先,個海鮮嘅味道喺忌廉嘅包裹下悠然散發,每一粒米飯都黏住咗藏紅花嘅金黃色,猶如藝術品般嘅視覺享受🎨。辣肉腸爆香嘅辣味同藏紅花微微嘅苦香交織出難以抵擋嘅美味,令人一啖接一啖,愛不釋口。忌廉汁濃而不膩,緊緊裹著每一粒風味獨特嘅意大利飯粒,帶來層次分明而且富有深度嘅口感🍛。每啖嘅辣肉腸都充滿肉感,火候控制得恰到好處,香辣帶勁,完美融合入每一粒飯中,烹飪技術實在令人讚歎👏。你邊食邊可以感受到忌廉嘅豐厚同藏紅花嘅神秘,喺口腔裡面展開一場味覺嘅舞蹈💃。呢件菜品不僅僅喺味道上滿足咗我哋,仲成功喺食材嘅新鮮度上為我哋提供咗一份保證👍。結合西班牙傳統美食嘅鮮辣,同意大利飯嘅細膩質地,構成咗一個完美匹配嘅佳餚。總之,這個西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯,無疑係一個值得一試再試嘅美食😋。無論你想尋找味蕾上嘅滿足,抑或係想體驗一個不一樣嘅飲食文化,呢道菜都能夠悉心滿足你嘅需要,走過路過千萬唔好錯過🌟!
🐷慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬汁:老公最鍾意食,豬肋骨肥瘦肉兼備,BBQ sauce 甜中帶辣,令人keep住想食