2016-03-14
有時候,兩個人想搵間就腳嘅餐廳撐枱腳都唔係話咁易,幸好平時都有留意!今晚就到Olive cafe與老婆吃過晚飯!餐包配特制既薯蓉沙律醬,味道不錯! 跟住叫了一個前菜煙三文魚他他伴木瓜牛油果$78煙三文魚大大片捲成花瓣放在木瓜牛油果上,一層一層的設置令賣相美觀!木瓜粒味道鮮味! 配上一人一個黑松露菌忌廉湯$52一送到枱上已經嗅到從湯散發出的黑松露香味!入口更不用多說黑松露已經滲透口中每個角落,另個夠熱及濃郁,正! 我的主菜係新推介嘅香辣胡椒蟹肉意粉配軟殻蟹$108上枱時看見成隻軟殼蟹,一D 都唔細隻!梗喺同老婆一人一半啦!入口一D 都不油膩,炸得啱啱好,蟹腳位置脆卜卜,十分好味!另外意粉亦帶少辣,入口感覺醒神,調味亦不會太咸,真係一個好推介! 最後吃埋法式蘋果撻配雲呢拿雪糕$58簿簿嘅蘋果片鋪滿在撻上,中間還放了一個雲呢拿雪糕球,一口凍一口熱嘅感覺 真係突然想起有時老婆對我之體諒,工作忙未有時間想在一起,閒來有機會要多D發掘出不同美食同老婆一齊再撐枱腳
今晚就到Olive cafe與老婆吃過晚飯!
餐包配特制既薯蓉沙律醬,味道不錯!
跟住叫了一個前菜
煙三文魚他他伴木瓜牛油果$78
配上一人一個黑松露菌忌廉湯$52
一送到枱上已經嗅到從湯散發出的黑松露香味!
我的主菜係新推介嘅香辣胡椒蟹肉意粉配軟殻蟹$108
最後吃埋法式蘋果撻配雲呢拿雪糕$58