2015-12-22 777 瀏覽
今晚係我同Honey既相識記念日,所以佢話今晚要食好d,於是我地就去左表姐食過話唔錯既中環La Casa Bistro食飯慶祝去 去到後我地揀選左咩都有d既set dinner 頭盤就有以意大利風乾腩肉啤梨火箭菜沙律,蟹肉餅配薯茄黑水欖沙沙為前菜,配搭出來的口感很清新開胃,而南瓜湯味道就很香濃,容易入口之餘,更能滋潤我的喉嚨,令我食慾提升不少,並且份量亦很適中。主菜方面我揀選了芝士焗美國野雞配燒南瓜炒菠菜及黑醋汁,聽到食物名稱已覺得廚師的用心,一嚐之下,果然美味,芝士是選用外國人常用的fontina cheese ,加在嫩滑的野雞腿和菠菜上,十分惹味 最後就是甜品出場 是我很喜歡的忌廉奶凍 上面還有紅桑梅和藍梅,味道清新又帶有新鮮水果香,不會太甜既同時,更很嫩滑,確屬上佳水準!吃完後這頓大餐便劃上完滿的句號 我同男朋友都幾滿意,相信有機會都會再黎幫襯
去到後我地揀選左咩都有d既set dinner
[都係因為唔想煩
]
芝士焗美國野雞配燒南瓜炒菠菜及黑醋汁
忌廉奶凍
最後就是甜品出場
是我很喜歡的忌廉奶凍

吃完後這頓大餐便劃上完滿的句號
我同男朋友都幾滿意,相信有機會都會再黎幫襯
2015-12-14
慶祝紀念