2017-03-06 5197 瀏覽
是日相約朋友到M1 Bar進食,餐廳近海,有點偏,所以比較寧靜,撞岩有live band performance,氣氛好正的說。說到有點口乾,我們先點了兩杯飲品,分別是長島冰茶$89和紅莓汁。'拿來長島冰茶換我半晚安睡',飲完的確有睡意,是堅用左而成,不是某些餐廳用可樂溝成,調得剛好,酒精濃度高,入口有點'那',但十分可口!!朋友點了紅莓汁,色水唔錯,我嘗了一口,鮮甜濃郁。這個龍蝦乾邑海鮮濃湯$128使人尖叫,實在好抵食抵飲,超值的說。出面有個原個包盛著龍蝦乾邑海鮮濃湯,湯十分濃郁,相信用了不少龍蝦打磨至粉而成的,口感有點粗糙,的確是濃湯!裡面還有唔少大夠大夠的龍蝦肉,啖啖肉又彈牙。湯份量唔算多,很快便清空,隨之剝連殼的龍蝦肉件,再食掉外皮極為香脆的麵包,索左濃汁黑松露菌醬野菌比薩$148有大量火箭葉,對我來講認真嘛嘛。。不過整體比薩好食就好了。Pizza底用左蕃茄芝士,芝香有點點味道,主要係好濃郁的蕃茄蓉,又香又甜,非常可口,令菜式加分了不少。野菌則是最常見的那些款式,經過烤焗的特別滋味,菇汁都鎖著了,不錯。迷你漢堡拼盤$138迷你漢堡的size比想象中大,很有驚喜。包皮面頭有點芝麻

黑松露菌醬野菌比薩$148

迷你漢堡拼盤$138

迷你漢堡的size比想象中大,很有驚喜。包皮面頭有點芝麻粒粒,包身黑漆漆的,但吃不出有芝麻,還是什麼的味道??只是外觀比較吸引而己。裡面有雞、豬和牛,可以試哂三款,勁開心唔係間間咁多餐廳做好。我只係試左牛,牛漢堡塊很厚身,口感很juicy, 牛味濃而不膩。包身夠軟熟,好好食。
最後食埋個cheese cake. 散點了紐約芝士蛋糕$58,有點貴,但一場來到,唔差在食埋甜品先走啦!芝士味香濃,creamy得很,口感中至軟,效果有點痴牙呀,都唔錯,但唔值呢個價😂😂
雖然個地方有少少偏僻但係餐廳環境寧靜,而且帶點浪漫嘅感覺,最啱情侶嚟食。研究個餐牌後亦都覺得唔貴,平均每人消費合理,西餐嚟講算唔錯!!