2014-10-17 2749 瀏覽
舊同事話好多野同我講, 叫我接佢放工. 佢話不如去上環, 少人 D~我想食麵, 咪上上openrice搵下law~ 見到呢間簡單得黎幾特別咁, 所以試試!招牌同門面似去左外國食唐人野咁!我地六點到,但無人的,可能星期六,商業區係咁靜的,仲好!唔洗咁嘈又可以慢慢傾!未去過四川,唔知四川係咪咁既樣嫁呢?有個姐姐即場包餃子,包新鮮同唔係超市版餃子!叫左套餐,包檸檬紅茶一杯,因只有半片檸檬,所以唔太酸,淡淡的Yeah! 紅燒牛肉麵到了!很特别, 第一, D湯好少. 第二, D牛肉成碎粒, 唔係一舊舊的.不過我buy佢唔洗咁多湯, 一來可以濃味D, D汁較容易"痴"住d麵, 唔會令D麵淡淡的. 碗面D肉好香口, 麵質實, 好味之選.自家選辣椒油,但一D都唔辣,呵呵!麻辣腐皮, 所謂的麻辣係芝麻醬加辣椒油, 麻醬中和辣味, 加上腐皮爽口和滑身, 容易入口, 好快被KO了~呢個酸辣木耳, 陳醋味撲鼻, 木耳夠軟且爽, 較酸不辣整體黎講,店很簡潔, 十分乾淨, 可能人客不多, 感覺舒服, 傾計無壓力. 可能好似之前咁講似在外國食唐人咁, 食物質素高, presentation 較其他麵店好. WHAT

我想食麵, 咪上上openrice搵下law~

見到呢間簡單得黎幾特別咁, 所以試試!
招牌同門面似去左外國食唐人野咁!
未去過四川,唔知四川係咪咁既樣嫁呢?
有個姐姐即場包餃子,包新鮮同唔係超市版餃子!

自家選辣椒油,但一D都唔辣,呵呵!
呢個酸辣木耳, 陳醋味撲鼻, 木耳夠軟且爽, 較酸不辣

WHAT A HIDDEN GEM~!

2014-09-27