2007-12-21
為左要配合法國主題,於是唔計較價錢,都去左試下阿蘇介紹既伯伯西餐。全間餐廳都係伯伯嬸嬸做職員,舖仔細細,全間餐廳連埋二樓,最多坐30-40人。呢度冇dinner套餐,不過你可以選menu上任何一個pasta/main course +$40,就有餐湯、沙律同飲品。餐牌上主菜至少都要$98(pizza),其他pasta/main course都要$168以上,都幾貴。先來個三文魚沙律,簡單用olive oil同vinegar整既沙律,不過不失喇! 再黎個蘑菇忌廉湯,再加健康食品螺絲藻後,菇味更濃!主菜試左金萡鵝肝天使麵及香橙鴨肉。鴨肉肉質煎得太硬,好似燒鴨咁! 個橙汁又唔算太特別,廚師伯伯失手喇! 好彩另外一個鵝肝絕對唔係鹹牛肉質地,總算有番d水準,個天使既汁都ok,伯伯既努力係冇白費! 最後伯伯問我地食唔食甜品,不過全個餐牌得4個甜品,而且仲唔平(大約$5x),今餐都好貴喇...算喇!伯伯們既服務係係全心全意,好過而家好多餐廳既後生仔! 咁先係有heart既餐廳!仲有,其實呢間餐廳都唔算法國菜,我覺得係意大利菜多d囉!
仲有,其實呢間餐廳都唔算法國菜,我覺得係意大利菜多d囉!