2023-08-13
店員超nice!叫咗咁多野食都係等咗6-8分鐘左右,全部食物熱辣辣,啲配料都俾得好足👍🏻。🍱#生薑豚肉燒便當 ($48)▪️便當會跟埋沙律、小食(油豆腐及泡菜)同麵豉湯▪️醬汁甜甜地唔會好咸,有大量洋蔥😝▪️薑汁唔算太重味所以唔會好辣▪️豚肉邊邊位焦香,食落爽口,一啖肉一啖飯超正😛🌱#wasabi風味小丸子(6粒) ($34)▪️外脆內淋,入面仲出緊煙▪️wasabi味道夠出但唔攻鼻▪️超多章魚粒鋪咗喺上面,整體口感爽脆🐙#飛魚子風味小丸子(6粒) ($34)▪️巨量飛魚子覆蓋每一粒小丸子▪️醬汁同蛋黃醬都好似唔洗錢咁😂,啖啖滿足▪️我個人會更喜歡飛魚子風味😆,可能係因為同燒汁夾啲🥬#芥末八爪魚野菜大阪燒 ($40)▪️同我想像中嘅大阪燒唔同🧐餅底似平時食到嘅薄罉,表面少少脆,入面煙韌▪️然後配料就好似漢堡咁樣一層層疊上去▪️入面嘅蔬菜包括椰菜同青紅椒,有炒過所以都好香▪️芥末八爪魚口味上會清新啲冇咁膩🐷#豚肉野菜大阪燒 ($40)▪️配料上大部份差不多▪️不過重點變咗豚肉油香點都會勁啲▪️連蔬菜亦多一份豬油香🥚#明太子玉子燒 ($20)▪️玉子燒本身味道比較甜▪️食落鬆軟,唔會硬掘掘▪️明太子會有些少鹹味,整體鹹甜鹹甜咁樣
🍱#生薑豚肉燒便當 ($48)
▪️便當會跟埋沙律、小食(油豆腐及泡菜)同麵豉湯
▪️醬汁甜甜地唔會好咸,有大量洋蔥😝
▪️薑汁唔算太重味所以唔會好辣
▪️豚肉邊邊位焦香,食落爽口,一啖肉一啖飯超正😛
🌱#wasabi風味小丸子(6粒) ($34)
▪️外脆內淋,入面仲出緊煙
▪️wasabi味道夠出但唔攻鼻
▪️超多章魚粒鋪咗喺上面,整體口感爽脆
🐙#飛魚子風味小丸子(6粒) ($34)
▪️巨量飛魚子覆蓋每一粒小丸子
▪️醬汁同蛋黃醬都好似唔洗錢咁😂,啖啖滿足
▪️我個人會更喜歡飛魚子風味😆,可能係因為同燒汁夾啲
🥬#芥末八爪魚野菜大阪燒 ($40)
▪️然後配料就好似漢堡咁樣一層層疊上去
▪️入面嘅蔬菜包括椰菜同青紅椒,有炒過所以都好香
▪️芥末八爪魚口味上會清新啲冇咁膩
🐷#豚肉野菜大阪燒 ($40)
▪️配料上大部份差不多
▪️不過重點變咗豚肉油香點都會勁啲
▪️連蔬菜亦多一份豬油香
🥚#明太子玉子燒 ($20)
▪️玉子燒本身味道比較甜
▪️食落鬆軟,唔會硬掘掘
▪️明太子會有些少鹹味,整體鹹甜鹹甜咁樣
價錢合理,有多樣款式可以揀,如果大家經過都不妨試吓佢哋嘅小丸子,我覺得都好好食😋。
同埋見到佢哋有得儲印仔,滿$40就有一個印仔,3個印換薯餅、6個換餃子,9個換小丸子、夠12個仲可以換一個丼飯,真係多買多送啊🤪。