餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

2017-12-13 329 瀏覽
都已經唔知第幾次嚟呢度開餐啦!一直都好喜歡支持小店,可能係因為情意結啦,香港做生意好困難,開餐廳更甚!燈油火蠟人工租金樣樣都貴,要做好一間餐廳真係唔容易呀!呢日又嚟呢度同朋友開餐!慣咗都係一人帶一個餐㗎啦!我就叫左最鍾意食嘅黑毛豬,朋友就叫咗個蟹肉意粉,好鬼足料啊!先送上一個餐湯,今日係蘑菇湯,飲洛口嘅每一啖都係滿滿嘅蘑菇香味,非常之落足料用心製作!之後就到我叫嘅黑毛豬啦!佢哋本身用咗慢煮先至再煎, 保留左豬本身嘅肉汁,非常juicy ! 陪埋我好鍾意嘅蘋果醬,酸酸甜甜好開胃!其實配菜都絕不馬虎!啲車厘茄同埋豆都有煎過,有少少黑椒調味都好好味㗎!薯角又夠脆,呢度cp值超高!所以我都變咗佢嘅忠實擁躉啦!

磨菇湯

香煎西班牙黑毛豬