2020-05-13
沙田石門出名係黃金地區,上網睇到好多人都推薦呢間叫入素嘅素食店,知道呢間係食素食嘅餐廳,平時比較少接觸素食嘅我地今次就同女朋友黎試下,入店前侍應會幫你量體温同俾消毒液你消毒。女友叫嘅喇沙海鮮湯配擔擔醬伴麵,有素蝦,素魷魚,豆卜,芽菜等,配料食落非常好味,湯底女友話好清,一啲都唔鹹,撈埋擔擔醬伴麵一齊食亦都好好味!我叫嘅就啲手功海南雞飯,上網見到好多人推薦,所以我諗都無諗就叫左,佢跟碗香菇清湯,碗湯有好強烈嘅菇味,好飮,講下個海南雞飯啦,有一啲薑茸同二款醬汁俾你點,啲雞其實喺素腐皮整成,食落感覺好神奇好有新鮮感,配上黃薑飯一齊食一流旁邊亦有少量點上胡麻醬嘅沙律菜同少量紫薑俾你食,可以令到個口清新下總括黎講呢間素食小店嘅食物都好好食,侍應亦都好有禮貌,係餐牌睇到仲有漢堡包,下一次我會再嚟懲罰呢間小店!