琴晚早收工打算去搵個空間靜靜地歎下靚海鮮,即刻諗起天后水星街既。佢地既生蠔主要黎自法國,每隻都肉質肥美,食得出好似岩岩係海邊上黎既新鮮❤️我叫左5種分別黎自法國既Maraa Pearl($72)、Specials Lambert No.2($84) 、Krystale No.2 ($84)、Cocollos No.0($124) 、Gillardeau No.2($90)。員工仲好細心提我由淡味食到最濃味,咁就可以將個層次慢慢昇華。果然冇介紹錯啊!唔同品種嘅生蠔大細都唔一樣,但係佢哋都一樣咁肥美,而且食得出海水味既鹹甜變化,可能因為都係來自法國,所以佢哋既蠔味都十分之濃郁,加幾滴檸檬汁上去已經食到停唔到🐷我個人來講就最鍾意中間Krystale No.2 ,夠曬飽滿同鮮甜,平衡得好好🔥而呢個seafood platter 當然唔少得法國藍蝦($96)同北海道嘅赤貝刺身($78),一如既往嘅新鮮同爽口,而且藍蝦嘅蝦味亦十分獨特,加上赤貝既鮮甜,成個拼盤唔使20分鐘已經秒殺😝食完生嘢,當然唔少得飲碗熱辣辣嘅清酒蒜蓉活蜆湯($238),無沙清甜已經係基本😎粒粒都可以咁大咁飽滿,真係好出色!雖然我

食完生嘢,當然唔少得飲碗熱辣辣嘅清酒蒜蓉活蜆湯($238),無沙清甜已經係基本😎粒粒都可以咁大咁飽滿,真係好出色!雖然我唔太鍾意食蒜蓉,但呢個湯令我連續飲咗3碗都停唔到口,係必點嘅項目,已經預料到嚟緊呢個秋冬應該成日都會掛住佢🙌🏻

最後,當然唔少得一個主菜-龍蝦忌廉意粉($198),意粉十分結實而帶嚼勁,掛上濃濃嘅醬汁,充滿喺成個意粉入邊嘅龍蝦肉,成個配搭都十分之冇得輸!最後捧住個肚仔好滿足😋

雖然呢間餐廳未必算係好IG able ,但係你可以確保呢個價錢食到好高質素嘅海鮮,加上員工服務好好,過程不斷幫我哋換唔同嘅餐具同埋碗碟,睇得出佢哋嘅細心,絕對係放工同同事或者朋友同另一半黎放鬆身心嘅好地方!