2020-02-28 672 瀏覽
依排都係收早,三點就可以收工,但係唔代表可以周圍去,個個行街都人心惶惶……之但係點都要釋放一下自己,所以今日約咗朋友仔收工先去happy hour🍺然後再去食好東西😋7:30準時去到依間樂天皇朝,依段疫情嘅時間,講得衰啲就可以去食一啲平時好多人排隊嘅餐廳,依間樂天皇朝就係其中之一🤭入去坐低之後,就交俾朋友仔發板🤷🏻‍♂️佢嘅餐前小食係栗子加花生,成碟係我食晒,又幾好味喎,栗子做餐前小食有幾特別喎😙八種顏色嘅小籠包,我記得係有原味、松露、芝士、蟹粉,另外四隻味道比我朋友食咗😭蟹粉炒飯,蟹粉汁好好味😋鮮蝦雲吞,唔係普通雲吞麵鋪咁嘅味道,大大隻鮮蝦非常爽口,豬骨湯非常濃郁🤩糖醋魚片,識我都知道我最鍾意食糖醋汁,有依個咕嚕汁加菠蘿,我就一定會叫,果然冇令我失望🥰麻醬油麥菜,我朋友問我係唔係已經淥熟咗啲菜,我同佢講,如果啲菜淥熟咗仲會咁爽口咩?🤣雖然係生食,好爽口、好清新,配搭麻醬非常之合適👍🏻👍🏻驢打滾,我第一次食,我朋友極力推薦,感覺似雷沙湯丸,糯米煙煙韌韌,正喎🤩食甜品就當然唔可以少得豆沙鍋餅啦,完美結束!
入去坐低之後,就交俾朋友仔發板🤷🏻‍♂️

皇朝小籠包

蟹粉炒飯

蟹粉炒飯,蟹粉汁好好味😋

鮮蝦雲吞

糖醋魚片

麻醬油麥菜

雖然係生食,好爽口、好清新,配搭麻醬非常之合適👍🏻👍🏻

宮廷驢打滾

豆沙鍋餅

甜品就當然唔可以少得豆沙鍋餅啦,完美結束!
2020-02-20
皇朝小籠包