灣景廳

Harbour Restaurant
餐廳: 灣景廳
資訊:

話說同事心急想食有生蠔自助餐,我只諗到會展同附近既呢間。會展$798+10%,而呢度同事介紹之下亦參考咗食評話問咗$438+10%,亦心覺得附合食評。自己亦曾經嚟過一次自助晚餐但已經係10年前,當時刺身水準幾好,好大粒好新鮮,幾年前亦去過佢哋中菜廳中午包房。今次再嚟必定係海鮮,刺身先,再行一圈覺得$500/位,以晚上嚟講還可以,因為款式唔算多,同事亦加咗$99/位任飲白酒,紅酒,無強制全枱飲,甜品方面有H同coco,最驚喜既熟食係豬腳姜,好好食,飲品任斟,咖啡茶亦有支裝汽水。海鮮-生蠔,長腳蟹,蟹鉗,螺,麵包蟹-好少貨。比較最貴同出色-鵝肝,羊架(可惜唔夠熟),其他睇落似普通自助午餐的款式,每人有半邊焗龍蝦,我哋只有兩個人攞咗,因為太多芝士好”濟“。直到埋單後既時候先知道同同事所問既價錢差咁遠,回想食過既野再對比我之前既食評,感覺貴到伏了,唔計酒,信用卡折後要平均$700位,一次夠了,如果一早唔係出錯,揀會x差不多價錢會更好更多款式而且已包子紅白酒任飲
海鮮-生蠔,長腳蟹,蟹鉗,螺,麵包蟹-好少貨。
2024-09-06
用餐優惠