2011-03-09 15 瀏覽
昨天去試下午茶, 任食2小時。有大路點心, 迷你粉麵,數款冷盆,甜品。質素是可以的, 跟一般酒樓無分別。但係收費有商確, 話明$50一位, 包芥, 收加一服務, 原來weekdays都要收$5位茶, 另有前菜, 花生一碟盛惠10元, 再加一, 落樓都要成$66一位!! 其實$66一位都合理, 但係巧立名目就討人厭。無啦啦下午菜收前菜!! 另外佢個聽電話同門口reception嬸嬸(應該是同一人), 服務態度惡劣, 我打電話去問野時都有懷疑依間酒樓得唔得, 個嬸嬸說話語氣咁差!! 相信佢都幫酒樓成功趕走唔少客!! 所以話人係公司同社會最重要資源, 但不是在於他們的貢獻和創造, 而是他們的破壞力。
2011-03-08
10 分鐘 (堂食)
  • 南瓜排骨
  • 冷盆