2017-02-02
今日初五唔係開工好日,被公司迫放假,lunch time約左同事食buffet食到三點。晚上約朋友食返仲飽緊,所以都同朋友講食得唔多。佢建議食Pizza Hut.她叫了個忌廉湯,蒜蓉包同大蝦炒意粉兩個share.我仲叫左杯汽水。忌廉湯我無飲,佢講好夠濃,夠creamy,不過無乜“餸”。 蒜蓉包外面焗得幾脆裏面就過多牛油,可能食buffet太飽既關係,食2片之後唔太想食了,不過係夠蒜蓉味同香草味嘅!主角就係炒意粉。今日唔想食太多醬,一Pat Pat既主菜,所以叫左dry d 既炒意粉。呢個意粉賣想不太好,亂七八糟之餘,啲蝦有啲白唔夠色咁,但ok爽口既。原來個意粉係辣嘅,仲要係幾辣唔係少少嗰啲。我朋友唔太食得辣,只係食左啲蝦同少量意粉咋,真係估佢唔到 。。。另外,我想講既係,以前汽水係free flow 嫁嘛,呢家只能refill 一次,唔知點解呢,感覺好似無咁抵,但為健康,限左你飲兩杯都係好事嚟嘅!
忌廉湯我無飲,佢講好夠濃,夠creamy,不過無乜“餸”。 蒜蓉包外面焗得幾脆裏面就過多牛油,可能食buffet太飽既關係,食2片之後唔太想食了,不過係夠蒜蓉味同香草味嘅! 主角就係炒意粉。今日唔想食太多醬,一Pat Pat既主菜,所以叫左dry d 既炒意粉。呢個意粉賣想不太好,亂七八糟之餘,啲蝦有啲白唔夠色咁,但ok爽口既。原來個意粉係辣嘅,仲要係幾辣唔係少少嗰啲。我朋友唔太食得辣,只係食左啲蝦同少量意粉咋,真係估佢唔到 。。。