2018-11-28 69 瀏覽
之前睇蘋果動新聞 有一則影片係介紹過呢間餐廳嘅手抓海鮮 難得今日收早 專程同朋友過去一嚐一嘗海鮮種類多達十種, 本地龍蝦兩隻先$200, 膏蟹一隻$168, 扇貝三隻$68…… 其實價錢真係唔貴 好抵食! 仲有七種蔬菜選擇及三種醬汁提供點選了: 扇貝三隻+法國藍青口八至十隻+基圍蝦八至十隻+蘑菇 (配上招牌辣醬)total $219當點選了手抓海鮮 餐廳職員馬上送上 圍裙,濕纸巾及膠手套……相當貼心的服務, 老闆推出手抓海鮮嘅用義係謝絕低頭族 想人放低電話用手食青口又大又肥美 肉嫩又鮮甜 甜甜辣辣嘅醬汁是靈魂嘅精髓 相當惹味扇貝相當巨型 原隻放入口勁滿足 肉彈鮮甜,整體全部海鮮都夠新鮮 相當唔錯主菜方面叫左個 加拿大素食白豚斧頭扒$288 牛肉嘅斧頭扒就食得多 豬肉嘅斧頭扒就真係未試過 職員仲問我哋想要幾成熟我答咗佢要七成…… 心諗乜豬肉都可以要幾成熟嘅咩相信呢塊豚肉斧頭扒是相當優質的 稍為劣質少少 都唔可以唔熟咁食, 七成熟嘅豚肉中間依然粉嫩 但係食落口完全唔覺得生 相當有驚喜 口感爽脆 肉質細嫩又彈牙配菜有大量蘑菇,蕃茄仔,鮮露筍及原個蒜頭等等,有菜有肉, 細心留意碟底 啲肉汁流曬

主菜方面叫左個 加拿大素食白豚斧頭扒$288

配菜有大量蘑菇,蕃茄仔,鮮露筍及原個蒜頭等等,有菜有肉, 細心留意碟底 啲肉汁流曬出嚟 諗都諗到塊肉有幾juicy啦

鹹蛋黃金雞翼$88/6隻
雞翼炸到脆卜卜 已經夠曬香口 表面仲要加咗鹹蛋黃醬 沙沙金香嘅口感 令到成件事變得非常邪惡 一隻接一隻 無法停口

其實餐廳仲有好多唔同嘅菜式選擇 以海鮮, 蠔,漢堡,扒類,意粉類…… 種類相當多元化 全部大大碟 好味又抵食

仲有多種酒類提供 紅酒,白酒,日本酒,生啤…… 餐廳裝修有格調又有情調, 食住生蠔 嘆白酒,諗起都覺得好寫意,下次帶男朋友嚟食先