忙左好幾個星期,今日難得放假冇嘢做,即刻約咗幾個閨蜜去近排喺南昌新開嘅商場行下!Tom n Toms嘅多士一向好出名,賣相同口味都係100分,所以血拼之前,就同埋閨蜜入去醫下肚餓先🤤[黑松露醬雜菌薄餅]($55)黑松露醬同雜菌平均分布喺每一片薄餅上面,芝士亦都能夠做出拉絲效果,值得一試!飲品方面,特別挑選左呢杯士多啤梨乳酪沙冰(+$24)😋士多啤梨配上乳酪,酸酸甜甜,特別開胃!而友人亦挑選咗一杯美式有汽咖啡(+$16),咖啡味不算濃厚,味道尚可![蜂蜜堅果吐司]($55)甜吐司一直係我嘅最愛❤呢款吐司脆卜卜嘅堅果碎放喺厚厚嘅多士上面,配上濃厚而不細嘅忌廉,口感相當豐富!另外值得一提嘅係友人點嘅呢杯薄荷朱古力湯姆冰樂,淡淡嘅薄荷香配上濃郁嘅朱古力,一啖就可以讓人品嚐雙重滋味![蜜糖芥末火腿芝士吐司]($50)蜜糖芥末口味永遠都唔會令人失望,配上外脆內軟嘅吐司,加埋滿滿嘅芝士同火腿,味道不錯![番茄芝士牛角包]($55)牛角包嘅外層鬆脆可口,芝士加上蕃茄,十分飽肚!總結:蜂蜜堅果吐司+薄荷朱古力湯姆冰樂 大推!!價錢合理,唯座位較窄,頗適合姊妹淘小聚!

[黑松露醬雜菌薄餅]($55)

[蜂蜜堅果吐司]($55)

[蜜糖芥末火腿芝士吐司]($50)

[番茄芝士牛角包]($55)

牛角包嘅外層鬆脆可口,芝士加上蕃茄,十分飽肚!

總結:
蜂蜜堅果吐司+薄荷朱古力湯姆冰樂 大推!!

價錢合理,唯座位較窄,頗適合姊妹淘小聚!
2019-07-28
  • 蜂蜜堅果吐司