2019-05-25
今日係5月20,即係大家所謂嘅520,係呢個咁有意義嘅日子,咁就梗係要向自己既愛人表達❤意,點解會揀老鍋?因為係呢度可以放天燈!放天燈?犯法架喎,大家放心,係老鍋放既天燈絕對合法,而且唔會引發火災係門口右手邊就有天燈區,可以用餐廳提供既IPad 揀天燈既形狀及輸入上面既心意句子,2分鐘就搞掂,冧男仔女仔都好Work呀講完咁特別既設拖,就講返正題,老鍋係一間台式火鍋店,真材實料既鍋底配以新鮮食材鍋底方面點會少得台灣勁出名既麻辣鍋及酸菜白肉鍋,除此之外仲有美人鍋同養生鍋對於女士黎講梗係要揀返個膠原蛋白美人鍋$228湯底好鮮甜,唔會好油,店員仲會好細心咁幫人客夾起湯底入面既烏雞然後再剪碎,烏雞既肉好嫩,唔會煲到過晒龍第一樣緊係要試黃金炸魚皮$68 好鍾意邪惡既咸蛋黃, 老鍋既咸蛋黃炸魚皮蛋黃份量超多, 炸得鬆脆, 好好味老鍋既手打丸都幾出色, 同埋好貼心地可以叫半份, 我地叫左黃金咸蛋豬肉丸同芝士牛肉丸 (半份) $48食既時候要小心D, 因為入面既餡料好熱, 2款丸既好感好好, 都幾好食打邊爐又點可以少左牛肉, 今次叫左精選手切牛肩肉 $198比起其他部位貴少少, 牛味好香, 好腍, 唔會
對於女士黎講梗係要揀返個膠原蛋白美人鍋$228
第一樣緊係要試黃金炸魚皮$68
打邊爐又點可以少左牛肉, 今次叫左精選手切牛肩肉 $198
比起其他部位貴少少, 牛味好香, 好腍, 唔會韌, 個質素都幾高
有個咁靚既湯底又點可以唔叫返個皇室魚肚$88
魚肚全部好厚身, 放左落個湯度吸收哂個湯既精華, 完全唔需要點豉油
另外仲叫左個冰菜 $68同埋寛粉 $38, 冰菜好少地方有得食
淥一淥就食得, 好爽脆
平時食寛粉都要煮好耐先入味, 但老鍋個寬粉比較薄身
好快就食得, 而且仲會好細心比容器你裝住黎淥, 唔使之後撈得咁辛苦
餐廳環境舒服, 唔會好嘈, 坐得都幾舒服
食物同服務都好好, 值得推介!