2020-10-03 842 瀏覽
今日放學諗下去邊度醫肚,上星期放學食咗個唔多掂嘅扒餐,抬頭望到哥登堡,心諗「係你啦!」入去裡面嘅裝潢都是80、90年代的西餐廳格局,可以話有點懷舊風味。餐湯餐包好快送到,羅宋湯真係保留住傳統嘅方法,每碗湯都有一舊牛尾肉放在湯內,而羅宋湯嘅味道都係好濃郁,唔會得茄膏味又或者得啲酸味,又或者溝咗水。湯係好足料,味道保持傳統水準,呢款餐包都買少見少,响呢度又可以食到!T骨牛扒鐵板,塊T骨係大過個鐵板🙈🙈,份量唔洗講都知一定夠啦!而味道方面我好滿意,雖然有用醃料醃過塊扒,但係好有牛味,T骨係一邊牛味濃啲 一邊無甘濃嘅!佢完全食到兩邊牛味分別!如果佢無醃過可能仲好味!最好嘅係凍飲唔洗加錢!凍飲唔洗加錢!凍飲唔洗加錢!重要嘢要講三次!又無加一添!

羅宋湯  餐包

T骨牛扒鐵板餐