2022-04-27
今晚終於都放寬晚市堂食,好開心呀~幾個月冇出去食晚市,大家都出晒黎食嘢🥳我同肥仔揀咗韓珍食飯😆食好啲~ 雞牛豬揀咗每樣一款,一隻醬油蟹,同埋鐵板章魚五花肉。三款肉類,我最鍾意食醬油雞,肉質嫩,將肉燒到少少焦香,吾點醬汁直接食😋醬油味唔會過鹹遮住雞嘅味道。其次鍾意嘅係特級牛肋骨,肥仔佢要食全熟,又韌又唔好食。記得燒到半生熟,可以食到牛肉嘅鮮味,口感係熟同吾熟之間,點少少辣醬食保持住原汁原味。最後一款係五花肉,就係好似平時韓劇燒嗰啲肉咁,五花肉亦會咬到軟骨,如果鍾意食啖啖肉嘅人,真係好適合叫呢款,成個咀都舊肉撐住食返隻醬油蟹,撩晒啲膏出嚟,齌食左少少好鮮甜🥰剩返嘅膏肉用黎撈飯食👍可以將醬油蟹既精華食到盡最後一款鐵板章魚五花肉~有專人係你面前炒,真係新鮮滾熱辣😍一隻隻小章魚好得意,但食落口先知原來咁辣😆醬汁係用咗韓國甜辣醬汁,食埋薄切五花肉勁惹味今晚唔知你哋又去食咗啲乜嘢呢?
今晚唔知你哋又去食咗啲乜嘢呢?