1K
2019-10-26 79 瀏覽
今次同朋友去了間不錯嘅串燒店,雖然主打串燒,但亦有其他食物選擇,而個人推介就係汁燒豬鞍架,廚師將一份豬鞍切開,見到中間同外面沾滿了醬汁嘅分別,豬鞍燒得十分香軟,陣陣香味撲鼻!入口時肉質十分軟熟嫩滑,十分好味!朋友點了燒龍躉串,龍躉肉質新鮮夠彈牙夠晒口感!真係啖啖肉!一咬下去時個種啖啖肉嘅感覺十分滿足!點了杯啤酒,就配埋個黑木一夜乾 ,用馬友魚燒,燒得肉質結實,本身唔多骨,入口夠晒香口!佐酒佳品!白鱔,白鱔皮燒得十分香脆爽口,而白鱔肉彈牙爽口,完全感受到白鱔嘅肥美!芝士年糕亦燒得十分香軟,外面脆口,內裡十分軟熟煙韌,加埋濃郁嘅芝士,入口份外好味!而最後加埋個木魚絲飯團,一樣燒得十分香脆可口,而木魚絲與飯混埋在一起,入口時會感到陣陣嘅香味!食完個人都真係可以鬆一鬆,放下工作煩惱!
今次同朋友去了間不錯嘅串燒店,

食完個人都真係可以鬆一鬆,放下工作煩惱!