2020-05-16 676 瀏覽
依間係位於上水中心的餐廳,但因為唔喺商場入面,而佢個位又係角位,唔起眼,所以到黎食嘢嘅大多係住附近的居民。放左工好累,想靜靜地食晚飯,又好耐光顧,所以就黎食下。都無抱有什麼期望的,不過今日見佢門口特別推介咖喱羊扒$108,男朋友就話試下羅。入去坐低落單,我叫左黑松露雜菌燴飯拼扇貝,男友就叫特別推介配左烤餅(因爲我中意食烤餅😜)點知等左15分鐘都無野到,平時都會好快上湯同飲品先,就問下啦,點知原來職員無入機,手寫單都唔見埋,要再落過😅其實間餐廳全場約只有30個位, 唔係忙,所以都幾搞笑。不過我地唔係趕時間,個員工都覺得唔好意思,所以我地都無咩,再落多一次佢聽就算。今日主角咖喱羊扒,我食左少少,證實真係羊嚟嘅,因爲有好“騷”嘅味道😖我自己就麻麻啦,不過佢係“林“身嘅,口感ok。而我男友向來食羊,佢就覺得都算幾好味🙂而我就中意佢個烤餅沾咖喱汁啦😁食左佢兩塊😜至於我自己個飯呢……我下次一定唔會再選😌
放左工好累,想靜靜地食晚飯,又好耐光顧,所以就黎食下。