2011-08-11
從加拿大回來後, 很快就搵到一份part time, 在中環上班.有一天發現這家店, 其實早就知道yoppi 了, 但未有嘗過... 所以決定搵日去試試一入到店內, 店員立即跟我打招呼, 我問佢地可否試食, 店員立即拿了個迷你杯, 盛了一些froyo 給我一嚐之下, 才發現原來yoppi 的froyo 係咁好味架!!除咗原味, 仲有strawberry, blueberry, vanilla, chocolate.我最鐘意vanilla, 因為佢冇原味咁酸, 但仍保留到yogurt 味, 仲加上vanilla 的香味, 真係一流ar~~呢間係自己盛froyo 的, $4.5/1oz, 1oz 大約係28g 佢D topping 都好正, 有好多款選, 有一隻唔知叫咩名, 係一D 朱古力,花生碎, 好好味...依家仲有soyjoy 做topping tim!!!呢間yoppi 真係中環上班族的一個休憩好去處
我最鐘意vanilla, 因為佢冇原味咁酸, 但仍保留到yogurt 味, 仲加上vanilla 的香味, 真係一流ar~~ 呢間係自己盛froyo 的, $4.5/1oz, 1oz 大約係28g
依家仲有soyjoy 做topping tim!!! 呢間yoppi 真係中環上班族的一個休憩好去處