餐廳: 快樂漁港酒家
資訊:

2015-07-02 2666 瀏覽
7月1日假期前去遠啲, 走左去鯉魚門食海鮮大餐。沿途不斷有餐廳SELL我地, 唔食開海鮮餐的我地係OPENRICE揾左間多笑既快樂酒家食大餐。椒鹽拉尿蝦好惹味, 外邊鬆脆, 內里肉質鮮軟。花雕蟹蒸旦, 第一啖食蒸旦好重酒味, 仲以為自已飲梗酒, 隻蟹就比啲酒搶晒啲鮮味, 食到尾仲有啲頭暈, 唔知係咪食醉左。最好味既不酒焗蠔, 隻蠔好大隻, 外脆內林, 本來以為桶蠔係一般貨色, 但係食落都幾有新鮮蠔味。烹調方式令呢個蠔成為今晚首選。飽魚都好大隻, 啖啖肉油泡墨魚不嬲都不是我杯茶, 同行友人覺得點配醬幾好味, 我反而中意清清地就咁食立魚, 本身條魚質數一般, 但係佢蒸得都幾好味好味桂花糕, 我食左大半碟

椒鹽拉尿蝦好惹味, 外邊鬆脆, 內里肉質鮮軟。
飽魚都好大隻, 啖啖肉
立魚, 本身條魚質數一般, 但係佢蒸得都幾好味
好味桂花糕, 我食左大半碟
2015-06-30