2019-02-08 165 瀏覽
日日返工食canteen冇啖好食,真係人都瘦幾磅,難得今日放咗工有friend同我一齊食飯,就近近地去銅鑼灣食放題!我哋搭電車去,幾個站就到!搭番電車去銅鑼灣就勁掛住以前返學嘅日子六點幾去到,都唔算多人,值得一提係d店員服務態度幾好,夠主動同積極。食放題點可以唔叫刺身呢!因為我個friend唔食魚生,所以得我自己吃又唔敢叫咁多,只係每樣叫d試下。每樣都好新鮮,有適當厚度,話呢到嘅刺身出名高質真係冇錯!驚唔夠quota試其他野,所以都唔敢叫太多壽司,不過見款款都幾吸引,就忍唔住手,仲有encore!推介牛油果軟殻蟹卷mini海膽手卷正!海膽鮮甜,一啖一個啱啱好!食番個沙律先!後面個沙律d黑松露同帶子為平平無奇嘅菜增添口感和味道上嘅層次!燒物都唔錯!牛舌羊鞍都好重肉味,同埋叫d菜中和下,食咗咁多肉都冇咁guilty xd沖繩黑糖網燒牛仔肉真係睇見到覺得好好食,中間仲係粉紅色,食落個味道幾有層次。再試埋豉椒汁炒花甲同冬陰功煮海鮮,算不過不失,如果想食多d其他野就可以skip呢2個。麻醬烏冬~Haagen dazs焦糖餅脆雪糕~甜度還好,味道幾特別,係會令人想食多幾杯!最後係炸榴槤波,係流心g

每樣都好新鮮,有適當厚度,話呢到嘅刺身出名高質真係冇錯!

mini海膽手卷正!海膽鮮甜,一啖一個啱啱好!

麻醬烏冬~

最後係炸榴槤波,係流心gahh!一啖咬落去,熱辣辣,好正!
2019-01-24