2022-06-20
星期三晚約咗朋友食飯,大家都中環返工嘅,終於都食到 “為食龍” 。場內佈置好靚,成間主題餐廳咁🥰好有氣氛👍🏼。腐皮壽司岀名:辣味三文魚,蔥吞拿魚拖蘿,柚子右口魚,灸燒檸汁帶子。好好食😋,魚生夠新鮮,加上腐皮增添咗層次分明,幾有創意,物超所值。最鐘意右口魚邊,入口即溶,好鮮味配上柚子汁 perfect match 🥰,必食之選。灸燒檸汁帶子俾人好fresh 好light 嘅開胃感覺😆,唔錯㗎。辣味三文魚比想像中辣,如果剩係食到小辣嘅,呢個辣度會係個挑戰。三文魚份量多,都幾好食。西雅圖鬼妹,half roll 嘅卷物。三文魚牛油果🥑,好食😋,我見多人推介就試下呢款,值得一試👍🏼。三文魚高質,配上牛油果、醬汁,味道升華🥰。免治雞肉串配日本生雞蛋🥚,燒得幾好食嘅免治雞肉😉,都唔算太細串嘅,點生雞蛋食真寫意呀👍🏼。