2020-06-23 2381 瀏覽
放工後同朋友一聚,朋友揀咗食日本野,因為大家都唔太肚餓,只係叫咗一份主菜,一份卷物同兩個小食。侍應會問你叫唔叫酒精飲品,因為如果唔叫酒精飲品嘅客人,會送汽水一杯,不過我就同朋友叫咗酒飲吓傾吓計。坐低就會有一人一份前菜,係沙律通粉卷物:吞拿魚加州卷上菜時估唔到咁大份,唔係Menu影出嚟嘅份量,食嘅時候食唔到吞拿魚嘅味道,夾起會散,味道普通。主菜:豚肉生薑燒不太多薑味,份量正常,有大量沙律菜伴碟小食:茶碗蒸&鰻魚玉子燒對茶碗蒸情有獨鍾,去親食日本野都會叫蒸蛋要滑係基本,不過佢蒸前冇整走哂d氣泡,賣相就冇咁靚...味道正常鰻魚玉子燒:份量都係大份嘅...但唔係太食到鰻魚味,同朋友食咗一半就已經食唔落.總結嚟講...覺得餐廳食物少咗日本菜個種精緻,亦可能咁啱我冇點到壽司刺身先覺得食物普通。環境方面因為book咗枱,唔使去到再等位,而且有限聚令,座位相隔得開,每張餐枱旁都有紙牌隔住,兩個人食飯非常好,唔怕有人係隔離聽到。
坐低就會有一人一份前菜,係沙律通粉
卷物:吞拿魚加州卷

主菜:豚肉生薑燒

不太多薑味,份量正常,有大量沙律菜伴碟
小食:茶碗蒸&鰻魚玉子燒

對茶碗蒸情有獨鍾,去親食日本野都會叫

2020-06-12