2023-06-07
🔍呢排留意到屋企附近開咗好多新餐廳,無意中揾到呢間酒吧餐廳叫「形」!🍻 😊門口有一個打卡位,有隻巨BEAR🐻歡迎你,記得要同佢合照呀!📸👍🏻 🤩入到嚟見到有張波枱🎱比波友一展球技。仲有發鏢機🎯比大家玩。👍🏻🛋️座位方面:地方寬敞舒服,燈光柔和💡,有梳化位、BAR枱位,任君選擇,播住好chill嘅音樂,適合三五知己通宵飲酒傾計。👍🏻 👭我哋點咗以下餐點📝1️⃣飲品🍏❄️Sour Apple Frozen $58青蘋果沙冰,甜甜酸酸,口感清新。👍🏻🍓🥛Mix Berry Paradise $58雜莓沙冰,配上牛奶、CREAM,甜中帶酸。👍🏻2️⃣小食🍟和風薯條 $68香脆薯條,配上燒汁、沙律醬,好好味。👍🏻🐔🥟雞皮餃子 $68以雞皮代替普通餃子皮,外皮炸到香脆可口,饀料豐富。👍🏻3️⃣串燒🐔雞中翼 $58 - 燒到外脆內軟。👍🏻🐷豚肉荔枝卷 $48 - 肥美豚肉配上清甜荔枝,滋味無窮。👍🏻🍗雞脾肉串配紫蘇葉醬 $48 - 嫩滑雞髀肉配上紫蘇葉,味道似孜然+茴香+肉桂味,新鮮嘅配合。👍🏻🐮A4宮崎和牛粒 $128 - 牛味香濃,油脂平均,美味可口。👍🏻整體來講,串燒好味,高質,性價比高。4️⃣餐廳推介牛油燒鮑魚
👭我哋點咗以下餐點📝
1️⃣飲品
🍏❄️Sour Apple Frozen $58
青蘋果沙冰,甜甜酸酸,口感清新。👍🏻
🍓🥛Mix Berry Paradise $58
雜莓沙冰,配上牛奶、CREAM,甜中帶酸。👍🏻
2️⃣小食
🍟和風薯條 $68
香脆薯條,配上燒汁、沙律醬,好好味。👍🏻
🐔🥟雞皮餃子 $68
以雞皮代替普通餃子皮,外皮炸到香脆可口,饀料豐富。👍🏻
3️⃣串燒
🐔雞中翼 $58 - 燒到外脆內軟。👍🏻
整體來講,串燒好味,高質,性價比高。
4️⃣餐廳推介
牛油燒鮑魚$68 - 新鮮,啖啖肉,充滿牛油香。👍🏻
5️⃣每枱客人送一份新鮮沙律🥗
下次想品嚐佢哋其他特色串燒。