2017-06-18
每個星期一都真係會好blue...真係唔知點解可以有咁多野做...做得攰攰地放工真係要chill下~今次就去左北角一間食西餐既餐廳~ 提提 大家~ 佢個位其實真係唔易搵~ 以下就俾個地圖大家參考下...因為朕真係行左一個圈先搵到....佢個menu分左好幾個cat, 每個cat都有4-5款item俾大家簡~ 你地都知, 女人非遠都係眼闊肚窄, 個一刻肚餓係真係可以叫好多野食~ 所今次我地3個女仔total叫左5樣野食.....睇完個food menu, 再發現佢有個drink menu, 除左有酒飲仲可以係出面食shisha~ 有好多種唔同生果味俾你簡~ 都真係一個可以好好傾計既地方~ 因為佢個到唔算係大, 出面都唔係太多餐廳, 如果要傾下計真係幾靜同舒服~野飲方面都有好多俾你簡~係時間講返d野食~第一樣野黎就係朕最愛食既薯條~ 依到薯條~ 10分滿分朕會俾11分~ 佢岩岩新鮮炸起拎上手 真係熱辣辣~ 而且佢仲係外脆內軟~ 再加上佢既醬真係好好~ 除左味道, 就係因為佢個份量, 雖然佢第一下黎到真係覺得有D細, 但其實食下食下都幾飽~ 第二樣係沙律, 依個沙律唔係太多沙律醬非常好~ 佢
野飲方面都有好多俾你簡~
係時間講返d野食~
食左2個starter 係時間到主菜~今次個牛我地叫左5成, 切落仲有小小血, 睇黎係有小小over cook左, 但佢食落去一d都唔un, 牛味都幾重, 仲要冇咩筋~
總結:
完全冇諗過係一條細行仔同埋舖頭細細,都有咁出色既西餐,大廚仲會過一陣就行出黎問下你覺得點~真係一間自己用心做既餐廳~
佢仲可以俾你叫酒,人唔會好多可以俾你傾下計,慢慢食~
總好過每個星期五出去同人迫,叫左5樣野都只係$600頭,朕覺得好物超所值~
溫馨提示,佢野食份量真係唔算太大份,如果自問係大食者,一份main就可能未必夠食了~