餐廳: La Serre
資訊:

2024-05-28 86 瀏覽
最近轉左新工,有時間同老公去拍下拖🤭今晚去咗官塘海濱行下,見到間好有feel 嘅餐廳夏天我會坐玻璃屋入面不過家下天氣涼涼地, 當然要坐室外啦好有歐陸風情🤭 加上陣陣海風吹, 好chill 😊呢度仲係pet friendly, 我見有唔少人帶埋竉物黎食飯架是晚叫了一個 3 course dinner  set 同一個main course Starter 已經好有驚喜。沙律加入了三文魚籽,藜麥同牛油果非常健康, 口感又豐富,而且份量仲好大份Main course 海鮮拼盤,第一個感覺就係, 份量非常巨大呀海鮮拼盤有虎蝦,魚柳,美國大蜆,魷魚每一款都是大大隻, 連蜆都大隻過人魷魚望落細細地,擹開後發現係原隻架,(無影到D鬚添)海鮮煎香後加入了黑椒,保留了各種海鮮的獨有鮮味。日本豬軟骨墨西哥薄餅一個好創新嘅fusion 菜式。以墨西哥薄餅包裏住日式豬軟骨 。配上自家製莎莎醬,非常清新好味~豬軟骨份量超多, 呢度其實只係半份~ 因為太大份,要折開黎食.... 餐廳提供紅白酒, 啤酒外,仲有COCKTAIL同 MOCKTAIL ~ Passion Fruit Squash / Vegan San
最近轉左新工,有時間同老公去拍下拖🤭
今晚去咗官塘海濱行下,見到間好有feel 嘅餐廳
夏天我會坐玻璃屋入面
不過家下天氣涼涼地, 當然要坐室外啦
好有歐陸風情🤭 加上陣陣海風吹, 好chill 😊
Starter 已經好有驚喜。
沙律加入了三文魚籽,藜麥同牛油果
非常健康, 口感又豐富,而且份量仲好大份
Main course
海鮮拼盤,第一個感覺就係, 份量非常巨大呀

海鮮拼盤有虎蝦,魚柳,美國大蜆,魷魚
每一款都是大大隻, 連蜆都大隻過人
魷魚望落細細地,擹開後發現係原隻架,(無影到D鬚添
海鮮煎香後加入了黑椒,保留了各種海鮮的獨有鮮味。

日本豬軟骨墨西哥薄餅
一個好創新嘅fusion 菜式。
以墨西哥薄餅包裏住日式豬軟骨 。
因為太大份,要折開黎食....
Passion Fruit Squash / Vegan Sangria
味道還可以,如果加番D裝飾打下卡就更好~
餐廳定時仲有BUSKING ~
聽住歌黎食飯, 感覺真係好CHILL。
2024-05-09