2016-12-12 857 瀏覽
午市時間呢間餐廳都好多人排隊,所以今次都唔執輸排埋一份。排左廿五分鐘終於入坐,饑腸轆轆既我們就叫左馳名海南雞飯、泰式濕炒河同埋豬頸肉炒河海南雞飯味道幾好,係泰式既雞飯黎,D雞略嫌肥左少少之外都無可挑剔。不過叫左濕炒河既同事就唔好彩可能因為對於港式既濕炒河太過根深蒂固,無諗過泰式既原來係放湯,同事見到個刻嘴都扁埋。雖然個味道都係正常,但係真係有少少失望…豬頸肉炒河都唔見得好好,河粉炒到碎曬,D配菜又好似餸頭餸尾咁。雖然味道都係正常,不過睇落真係麻麻地。其實呢間餐廳食物都算係唔錯,至少係對得住個價錢,但係有一個問題係呢間餐廳令到我地會返轉頭。餐廳既上菜速度真係好慢,打工仔如我們得一個鐘食lunch真係等得位黎都已經唔洗食,仲要等佢上菜。同事同我地一樣叫海南雞飯,但係佢個飯就遲遲都未有。連隔離檯遲黎既食客都已經上曬菜,但係我地經過多番催促都無人理會。侍應都只係敷衍了事,唔會將隔離檯既雞飯先讓俾我地。最後同事空住肚離開,淨係飲左杯咖啡…雖然食物既味道係唔錯,但係如果係趕時間既打工仔千祈唔好係食飯時間去。
午市時間呢間餐廳都好多人排隊,所以今次都唔執輸排埋一份。

不過叫左濕炒河既同事就唔好彩
濕炒河

雖然個味道都係正常,但係真係有少少失望…
豬頸肉炒河

雖然味道都係正常,不過睇落真係麻麻地。

同事同我地一樣叫海南雞飯,但係佢個飯就遲遲都未有。

侍應都只係敷衍了事,唔會將隔離檯既雞飯先讓俾我地。

最後同事空住肚離開,淨係飲左杯咖啡…

2016-11-25
25 分鐘 (堂食)
  • 海南雞飯