2021-04-21
自從生完bb,好耐都未試過出去覓食,好掛住美食呀。。。今日終於可以揾番嗰種感覺,食好多好好味嘅嘢,最好嘅係又無揀錯餐廳,完全可以大飽口福。今次就揀咗好耐都冇食過嘅流水蝦,對上次去泰國食已經唔知係幾時啦,但係香港嘅質素絕對同泰國可以相比,甚至係更加優勝。荃灣呢間分店大概有5000尺空間感十足而且環境好舒服,座位就有卡位又或者可以坐喺水缸房一路夾下一路食,今次我就揀咗坐喺水缸旁邊可以玩住食。蝦嘅新鮮度十足,爽口又大隻,仲有我最鍾意食嘅膏,而且數量一啲都唔小,想食幾多有幾多。除咗主角大頭蝦之外仲會有好多唔同嘅熟食,我哋首先講吓頭盤小食,會有泰國嘅必吃小食木瓜沙律同埋泰式嘅酸辣鳳爪,食嘢之前先食呢兩個小食會令個人更加開胃。另外仲會有啲炸物可以食,有春卷,蝦片等等。鍾意食油炸嘅人士千祈唔好錯過。除咗燒大頭蝦之外仲有好多唔同嘅肉類可以燒例如豬扒,牛扒,雞翼,串燒。值得一題嘅就有好多唔同嘅海鮮,例如扇貝,帶子,聖子等等。真係目不暇給。淨係食出邊嘅自助食品其實已經食唔晒,但係餐廳仲好貼心咁會每人奉上一盒指定嘅刺身 ,如果唔夠可以追加。另外仲會有帶子鮑魚拼盤一份。真係飽到郁唔到,非常滿足呀!