2019-02-11
話說我不停要介口,已經好耐無去食放題啦!畢竟食放題如果好多野都唔食得嘅話,真係會好side錢架嘛忍口忍左好耐,終於我忍唔住同老公講,不如今晚去食放題囉!老公竟然批准!簡直開心到好似放監咁呀!近近地又就腳近地鐵站,方便收工去嘅就揀左喺觀塘亞太中心嘅呢一間大滿喜日式放題佢地嘅點餐紙真係好多款式,有生、有熟、有燒物、有火鍋、有壽司、有串燒店內環境都算寬敞,起碼我腹大便便,都不至於話行唔到路而且我地被安排坐喺卡位,所以感覺都算闊落!我最鐘意放題點的食物之一一定係呢個沙律醬焗扇貝酸酸MayMay咁,好開胃當食到好飽嘅時候,我就會點燒菠蘿,用黎消化一下剛才一下子食過嘅野另一樣我會點嘅就一定係炸榴連波波唔係間間放題有得點當晚一上檯,我仲食緊其他野,但果陣榴連味係咁飄出黎真係要放低手上食物,即刻夾粒榴連波波上黎啪左佢呀!之前食過咁多間放題而呢間令我覺得最有驚喜的莫過於係有花膠、魚翅等高檔中式美食頭先講話有火鍋嘛,呢度就有好多火鍋料啦! 仲有就係呢度嘅雪條種類真係好多我就揀左枝韓國士多啤梨雪條佢係一條夾心雪條黎嘅!味道就一般啦!哈哈至於服務方面,都幾好。起碼叫嘅食物無漏單,而且入左單嘅食物都好快上檯!有
店內環境都算寬敞,起碼我腹大便便,都不至於話行唔到路
而且我地被安排坐喺卡位,所以感覺都算闊落!
我最鐘意放題點的食物之一
一定係呢個沙律醬焗扇貝
酸酸MayMay咁,好開胃
另一樣我會點嘅就一定係炸榴連波波
唔係間間放題有得點
當晚一上檯,我仲食緊其他野,但果陣榴連味係咁飄出黎
真係要放低手上食物,即刻夾粒榴連波波上黎啪左佢呀!
之前食過咁多間放題
而呢間令我覺得最有驚喜的
莫過於係有花膠、魚翅等高檔中式美食
頭先講話有火鍋嘛,呢度就有好多火鍋料啦!
仲有就係呢度嘅雪條種類真係好多
我就揀左枝韓國士多啤梨雪條
佢係一條夾心雪條黎嘅!味道就一般啦!哈哈
有機會都會再黎架!