剛剛上星期工作忙到有氣無頂抖@@,一到放假周末時間,好想搵D靜靜地又少人嘅地方食返個tea享受一下!我今次約左一個好耐無見朋友喺科學園見面,等待其間發現依間餐廳,可以靜靜地傾下計。餐廳外觀佈置有好多綠色植物,感覺好舒服!而坐位很多,感覺很包場哈哈!環境開揚寬落!相當不錯:)睇下有咩食先下午茶選擇都有幾多款~供應時間由3pm 至7pm 都算耐👍🏻我地叫左唔夠二十五分鐘,食物已經ready好送到。我叫左一個T9黑松露烤菇薄餅$62雖然pizza望落簿身,但冇諗到黑松露同芝士都好夠味,幾足料。而我朋友就叫左T5煙三文魚牛油果牛角酥配粗薯條$38賣相不錯!朋友話喜歡牛角酥餡裏有一片片牛油果肉而不是醬蓉感覺!而薯條本身唔算冧,炸出黎熱度剛剛好。我都食左一半,又幾好食喎,酥皮都幾香。當然喺好心情底下,我地再追加兩個是日甜品🍮各$款25芝士蛋糕同雲呢拿布丁,芝士蛋糕望落好厚實,入口即溶,食落啖啖芝士清香,而布丁味道奶滑香濃,唔算太甜,我地整體都好滿意甜品水準。飲品我地叫左檸檬茶,當中加了青檸,飲落去幾清新唔太甜另一杯伯爵茶也不過不失
餐廳外觀佈置有好多綠色植物,感覺好舒服!

而坐位很多,感覺很包場哈哈!環境開揚寬落!相當不錯:)

睇下有咩食先
下午茶選擇都有幾多款

我叫左一個T9黑松露烤菇薄餅$62

而我朋友就叫左

T5煙三文魚牛油果牛角酥配粗薯條$38

我都食左一半,又幾好食喎,酥皮都幾香。

當然喺好心情底下,我地再追加兩個是日甜品🍮各$款25

飲品我地叫左檸檬茶,當中加了青檸,飲落去幾清新唔太甜

另一杯伯爵茶也不過不失
2018-10-27