2020-07-20 234 瀏覽
疫情關係,#爸爸媽媽 困咗喺屋企成個星期🤪 #週末 好想帶佢哋出去行吓,食完 #午餐,我哋喺 #西貢海旁 望吓天望吓海,有 #船家 泊埋岸邊賣 #海鮮🦞 就算唔幫襯睇吓佢哋,都係一種樂趣😉 不過天氣實在太熱,都係帶佢哋去 #飲杯嘢、#涼吓冷氣 比較穩陣。行吓行吓我哋嚟到 #Starbucks,當時 #人客 唔算太多,我先安排 #兩老 👵🏻👴🏻 坐低,我再去買嘢飲。我叫咗杯加大版嘅 #鮮奶綠茶、#芝脆多 比兩老,而我自己就要咗杯 #士多啤梨沙冰。不過估唔到 #媽媽 想飲凍嘢,我唯有同佢換🤣 #鮮奶綠茶 🍵 奶味十足,混埋綠茶味道又幾夾😌 我好想比個like件 #芝脆多,濃濃嘅芝士味道,未入口已經好滿足😋 一件切開三個人分,份量啱啱好👍🏻不過要提嘅係店舖衛生問題,比錢嘅時候見一大包一大包未封口嘅垃雜喺 #水吧位置 等待處理,點解啲垃圾唔係同 #廚具 分開嘅呢?流均程上要注意。

2020-07-18
下午茶