2024-12-01
朋友超級鍾意食日本放題,今次去呢一間正正係旺角地鐵站出面,超級方便,一上到去都已經有好多人等緊位,而時段係8:30後入座,所以價錢有抵左$268🤭一入到去環境都尚算寬敞,出面分咗熟食區、飲品區、甜品區、雪糕區、亦都有清酒區。而一如以往食放題一定係會食刺身先嘅🤭好多款刺身都叫咗而自己最鍾意食係三文魚同埋甜蝦,全部都非常之新鮮,好好食😋🍣壽司方面都有超級多款式,當中自己最欣賞最喜歡食嘅就係鹽燒左口魚邊壽司,有入口即溶嘅感覺,超級好食,食完要再encore😋🐮熟食方面要大贊佢嘅和風牛柳粒,超級好食,味道超級濃郁,熟到控制得非常之好,口感唔會話非常之韌,出色😋另外佢嘅鹽燒牛舌,鹽燒雞翼,鹽燒雞軟骨等等都係超級好食,一定要叫🤭🥩另外因為天氣凍嘅關係,好想食啲暖笠笠嘅嘢,所以就叫咗雪花牛鍋,呢個超級驚喜,佢個牛肉嘅熟度係非常好,再加埋濃郁嘅湯底,非常值得推介😋🍦甜品亦都有好多選擇,自己就主力係食雪糕,因為佢有超多款式,塞滿咗兩個大雪櫃、非常吸引😍最後最後要提嘅一定係佢嘅馬來西亞榴槤,呢個榴槤雪到凍凍地,味道係超級有榴槤味,外皮係脆嘅而內裏係非常軟,超級好食,亦都係必定encore嘅一個項目😋大家快
🍣 壽司方面都有超級多款式,當中自己最欣賞最喜歡食嘅就係鹽燒左口魚邊壽司,有入口即溶嘅感覺,超級好食,食完要再encore😋
😍最後最後要提嘅一定係佢嘅馬來西亞榴槤,呢個榴槤雪到凍凍地,味道係超級有榴槤味,外皮係脆嘅而內裏係非常軟,超級好食,亦都係必定encore嘅一個項目😋大家快啲book位去試吓啦☺️