2020-01-10 2291 瀏覽
估唔到連飲茶都可以放題咁樣食法,覺得好新穎好得意,所以就黎試吓,我係晚市食嘅,入到去人唔多,坐低左之後侍應就會問你飲咩茶,亦會比幾張點菜紙俾你,平日每位都係230元正,就已經有一個佛跳牆湯同埋一個虎蝦天使麵,另外如果你升級每位加$40就可以改為龍蝦天使麵,其實都好抵,所以我哋就升級左為龍蝦天使麵,然之後就慢慢揀嘢食,幫我地揀緊嘢食嘅時候,個佛跳牆湯就到咗,係一人一宗咁嘅樣,熱辣辣,亦都好好味,裏面嘅料唔算多,但係都會有花膠同埋鮑魚亦會有瑤柱,個湯亦都煲到好夠火喉,點菜只上邊嘅菜式都好多選擇,基本上你去飲茶食到嘅嘢佢哋都一定會比你叫,份量仲有得俾你選擇要幾多隻,幾多件,或者幾多位享用,我覺得咁樣好好,唔會嘥嘢,亦都可以俾你試多幾款菜式,除咗畫紙叫菜之外,出邊亦都有啲自助式嘅菜式可以俾你出去拎,例如片皮鴨,鮑汁鳳爪,其實都好多元化,總有一款啱你胃口,片皮鴨雖然唔係熱辣辣,但係都尚算不錯,鮑汁鳳爪就煲到好林身,好多膠原,個龍蝦天使麵終於嚟啦,龍蝦都算大隻,二人嘅話佢會係一隻龍蝦斬開一人一半,調味得幾好,肉質好彈牙,好好味,另外佢哋仲會有水煮魚,酸菜魚呢啲另類嘅川菜餸菜,只要你選擇左幾多人嘅話,佢個份量就會跟你嘅人數去調教,所以唔怕太多,我覺得可以一試,唔算差,但係味道唔會四川咁正宗,其他嘅點心小菜款味道都還OK,咁嘅價錢,放題來講咁樣俾你食我覺得都算幾抵,另外佢仲有好多甜品,例如芒果布甸,紅豆冰,紅棗糕,西米糕之類,呢啲甜品都幾好味,首次試咁樣認識嘅飲茶就真係覺得好特別,亦都唔貴,大家可以一試。

2020-01-07
10 分鐘 (堂食)