2022-11-16 52 瀏覽
📍 熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖天氣越嚟越涼,打邊爐就最啱啦!我今晚又咁肚餓,食返個放題先~今次嚟到呢間係山林道嘅其中一間任食雞煲火鍋,價錢只係258 一位,已經包咗一個好足了好多海鮮嘅雞煲,加上牛肉豚肉任食,仲有自助配料區,嘢飲仲要任飲添!有勁多汽水韓國飲品啤酒,實有一款啱你。首先講吓個雞煲先,兩個人都有半隻雞,加埋鮑魚,蝦,蜆等海鮮,賣相吸引。味道方便我哋揀咗小辣,非常適合唔好辣嘅朋友,味道好唔錯!👍🏻食完雞煲當然要加湯打邊爐啦,套餐已經包咗牛肩胛同牛小扒,仲有豚肉,都係任點任食,實食得飽!肉嘅質素都幾好,脂肪分布平均,切得夠薄,基本上滾兩滾就可以即食。牛小排比較肥啲,入口即溶,有和牛嘅感覺👍🏻👍🏻👍🏻牛肩胛就肉味比較重,有咬口,鍾意肉味嘅應該會鍾意。但係估唔到豚肉勁有驚喜!出面好多地方,豚肉都係麻麻哋,但呢間嘅豚肉,非常嫩滑!🥰除咗雞牛豬,呢度仲有好多配料俾你自助攞返去食,最最最最最令我驚喜嘅喺出面嘅黑魚片!平時打邊爐好少有得食,呢度竟然有重要任食!黑魚片淥熟之後肉質超滑,個人認為比起脆肉鯇仲適合打邊爐🤤🤤🤤其他配料好似園,菜,面
📍 熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)
尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖

除咗雞牛豬,呢度仲有好多配料俾你自助攞返去食,最最最最最令我驚喜嘅喺出面嘅黑魚片!平時打邊爐好少有得食,呢度竟然有重要任食!黑魚片淥熟之後肉質超滑,個人認為比起脆肉鯇仲適合打邊爐🤤🤤🤤其他配料好似園,菜,面類都非常齊全,總有一款啱你食👍🏻

總括而言,今餐258一個人,食到咁飽,影真抵食!

私心評分
食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️