2019-04-01
今日係旺角睇完戲,勁肚餓,想食好多野醫肚,所以㨂左放題黎食。一入到餐廳,見到嘅店員都好好態度,一開始就提醒我地咩枱號,又會主動收走空碟,收之前又會問我地仲要唔要,仲好好笑容。真係好耐無見過咁好服務態度嘅餐廳。咁野食方面又點呢?鹽燒牛舌;食落好香有肉汁,啲調味好足,孜然味且鹽味好出,岩哂重口味嘅我。芝麻雞翼同吉列蠔;雞翼好出色,食落香口,勁多芝麻,雞又唔會好乾,一定要食依個!蠔嘅味道都唔錯,我一直都中意吉列蠔多過生蠔,覺得炸過嘅蠔更加香,依種蠔嘅size比較細,但放題可以食多好多隻,一樣咁滿足。吉蝦蝦、蟹捧、南瓜同炸鮮奶;頭三樣嘅味道同粉量都正常。炸鮮奶幾好食,奶味好重好香,帶有啲甜味,當係甜品食都唔錯。雞軟骨串;我一直都好中意食軟骨,佢依個都燒得唔錯,香口有孜然味,食落脆口好過癮,之後仲加多左兩串比自己,哈哈。焗帶子,燒蕃薯、菠蘿;帶子係用沙律醬去焗,但個人覺得油左啲。燒菠蘿就真係無得輸,又甜又多汁,唔會太乾身,諗起都想再食啊。野菜牛乳鍋;個湯頭好濃好香,同埋啲爽甜嘅菜一齊食,好舒服,即時覺得好健康,仲有啲豆腐,好滑好有豆味,足哂料。 萄撻;細細個,味道都唔錯,但有少少乾。鵝肝帶子壽司
咁野食方面又點呢?
鹽燒牛舌;
吉蝦蝦、蟹捧、南瓜同炸鮮奶;
頭三樣嘅味道同粉量都正常。
炸鮮奶幾好食,奶味好重好香,帶有啲甜味,當係甜品食都唔錯。
焗帶子,燒蕃薯、菠蘿;
帶子係用沙律醬去焗,但個人覺得油左啲。
野菜牛乳鍋;
萄撻;
細細個,味道都唔錯,但有少少乾。
依個好好食,帶子本身好新鮮有味,加埋鵝肝,入口個香味就出哂黎,幾出色。
個粥好有鮮味,口感都幾綿,仲有兩隻蝦,新鮮爽口蝦味重。
最後仲有各款甜品,勝在款式夠多選擇。而且仲有夾糖,童年回憶翻晒黎呀!
依間可以再戰!