2020-05-09
今日同屋企人去長沙灣睇樓,睇完後經過呢間餐廳,見裝修幾有特色,媽咪就話想試下。所以就入去試一試啦。阿媽話見佢啲裝修,令佢諗返80年代既香港拼搏嘅日子,所以要食番餐好嘅,補償返自己多年既辛勞wo。佢攤牌嘅嘢食都算幾多選擇,而且有啲名都幾特別。我哋分別叫咗:農家豆腐,沙拉骨同埋芝士農夫包咖哩汁。0 佢呢度既可以加8蚊就可以飲足料靚湯。足料靚湯:個湯嘅味都幾濃,有少少膠質, 應該係放咗雞腳同埋豬骨去餚,而且食到有幾件老黃瓜。芝士農夫包:個包嘅份量都幾大,芝士味算ok,稍為嫌佢既係咖哩汁唔夠多。我哋選咗用雞肉,D雞肉煮得幾好,保持到嫩滑。 整體嚟講算係幾好。農家豆腐:呢個豆腐幾特別, 初頭以為佢只係啲豆腐加青菜呀,加豆呀之類,點知原來裏面有蝦有蜆同埋有菇。 整體味道都幾夾幾好味。沙拉骨:呢個沙拉骨沙律醬算係幾滑幾香,但個豬扒就稍微乾身左少少,食落去冇乜肉汁,算係一般水準。港式奶茶&檸檬茶:正正常常啦,無咩特別嘢講。
佢攤牌嘅嘢食都算幾多選擇,而且有啲名都幾特別。
足料靚湯:
芝士農夫包:
農家豆腐:
沙拉骨:
港式奶茶&檸檬茶:
正正常常啦,無咩特別嘢講。