2023-06-29
呢間舖好近大圍站, 基本上一出閘行5分鐘就到。入到去裡面空間好夠, 分左4個area, 第一個係近門口位, 就係榻榻米式, 跟住有吧檯位同普通坐位, 睇到仲有個房仔可以坐, 夠哂私隱度。.我就普通坐位就可以, 檯腳用左啤酒箱, 好得意。同埋檯同檯之間既空間都唔錯。.員工仲好似朋友咁同客傾計, 令人感覺真係放鬆左。.胡麻豆腐蕃茄沙律 $68夏天真係要食番清爽既沙律開下胃同令個人冷靜下, 沙律菜新鮮,豆腐都好滑, 只係滑到最後要同匙先食到。.三色腐皮海賊 $98就有3種唔同口味, 有熟吞拿魚加脆條, 生吞拿魚蓉同角切三文魚同蟹籽.野菜天婦羅 $78有幾款唔同既材料 : 蕃薯, 南瓜, 青椒, 冬菇,外面既炸粉好薄, 所以食到脆得黎, 唔會過度油炸左,食到材料本身既甜味。點埋天婦羅汁, 清涼。.活平目魚 $188呢個不得了, 每一塊都好晶瑩剔透, 魚既本身味道淡, 但係慢慢咬就會有魚味出黎, 點埋柚子檸檬汁一齊食, 成件事即刻昇華左, 清爽左好多, 去居酒屋點魚生食真係冇錯。 .西京味㬝豬腩 $88腩肉肉質好實淨, 但唔會好硬, 好入味。趁熱食好香口。..士多啤梨梳打 $48呢杯用左士多啤梨
入到去裡面空間好夠, 分左4個area,
第一個係近門口位, 就係榻榻米式,
我就普通坐位就可以, 檯腳用左啤酒箱, 好得意。
同埋檯同檯之間既空間都唔錯。
員工仲好似朋友咁同客傾計, 令人感覺真係放鬆左。
胡麻豆腐蕃茄沙律 $68
夏天真係要食番清爽既沙律開下胃同令個人冷靜下,
沙律菜新鮮,豆腐都好滑, 只係滑到最後要同匙先食到。
三色腐皮海賊 $98
野菜天婦羅 $78
有幾款唔同既材料 : 蕃薯, 南瓜, 青椒, 冬菇,
外面既炸粉好薄, 所以食到脆得黎, 唔會過度油炸左,
食到材料本身既甜味。點埋天婦羅汁, 清涼。
活平目魚 $188
呢個不得了, 每一塊都好晶瑩剔透,
清爽左好多, 去居酒屋點魚生食真係冇錯。
西京味㬝豬腩 $88
腩肉肉質好實淨, 但唔會好硬, 好入味。趁熱食好香口。
.士多啤梨梳打 $48
呢杯用左士多啤梨醬做底, 一定要攪拌左先好飲, 甜甜的。
自家制檸檬綠茶 $38
正正常常既綠茶