2018-03-04
舊同學敍會,由於其中一人係Ruby Tuesday的會員,所以我們二話不說就贊成到這裏敍餐。我們先叫了一杯Mega size 的Strawberry Smoothie及Mega size 的Lime Soda分享,一邊飲嘢一邊傾計都唔怕口乾。Strawberry Smoothie真係鮮果打出來的,甜甜的我鐘意。另一杯Lime Soda用上很多青檸,同行覺得好清新,但我個人就認為好酸,酸到好想自行加水。小食先叫了一份滋味雞翼拼盤,一半係我至愛的水牛城味,酸酸辣辣,另一半係燒烤味。然後叫了一份珍寶蟹肉餅,個名名不乎實,雖然叫珍寶,但份量卻是袖珍。雖然份量少,但蟹肉餅內堅是蟹肉,啖啖蟹肉絲,味道搭夠。繼續都係小食 -- 煙肉芝士薯條,賣相唔錯,但由於一路傾計一路食,芝士好快就硬晒,硬晒的芝士配上已淋的薯條,變得一pat pat,唔太好食。全份的經典燒排骨,一向的好食,我哋每條骨都食得乾乾淨淨。特級aged prime西冷扒,我哋叫了六成熟,吃落剛好,有豐富的牛味。最後來一個經典芝士漢堡,漢堡扒真係充滿牛肉味,薯條配上芥茉及茄汁,我認為比煙肉芝士薯條更好味。入坐時職員說有1.5hrs的交枱
全份的經典燒排骨,一向的好食,我哋每條骨都食得乾乾淨淨。
入坐時職員說有1.5hrs的交枱時限,但由於外面沒有人等位,所以職員沒有吹促,我們不經不覺坐了一整晚,都話歡樂時光永遠過得最快。